Pàgines

diumenge, 6 de març del 2011

Relat 1

L'Anna es posava crema asseguda al llit, just després de sortir de la dutxa. Era un ritual sagrat. Els divendres prenia el bany amb sals, llavors s'exfoliava la pell amb aquell gel turc que li van regalar i que li deixava la pell com la d'un nadó. Es posava la mascareta als cabells i llavors amb una dutxa ràpida i freda s'aclarava amb pressa.
Al sortir de la dutxa s'embolcallava amb aquella tovallola gegant i corria fins al llit. Allà tenia cura d'assecar-se suau i eficaçment totes les parts del cos. Sempre començava pels dits dels peus i acabava als braços. Llavors començava el ritual de la crema. Es reparteix la crema per a pells molt molt seques per tot el cos amb molta cura.
Un cop acabat el ritual i encara despullada sobre el llit l'Anna mira l'hora del rellotge, les 20h. Que faig? es debatia entre dos plans, el de pijama, pizza i pel·lícula o el de sortir a fer una copa amb uns amics.
Just en aquell moment, li arriba un missatge al telèfon

- " A les 21h on sempre?"

A l'Anna el cor li fa un tomb mentre s'afanya a triar la roba que es posarà. De fet s'anadona que la seva vida últimament sols es basa en això, a esperar aquest moments en que ell apareix a la seva vida i durant una estona la trasbalsa. Ara però la situació ha canviat molt i ja no es com era abans. Ara les coses no son tant complicades però la situació segueix essent molt difícil. Algun dia ha de solucionar la seva situació, però aquest dia, tot i ser necessari, no arriba mai.

Es vesteix amb cura, els texans que es volia posar no li corden ja, i escull uns leggins i un vestit. Ha de anar a comprar-se roba, però això de vestir de premamà no li atrau gaire.
Es pasa la ma per la panxa i diu amb veu molt dolça...

- Anem Jana, el papa ens ve a veure.

Puja al cotxe, ja és fosc, i fa força fred. Tot i anar abrigada sent com el fred l'acaricia fins la punta dels dits.
Engega la ràdio, a l'emissora sona Nothings compares to you,i arranca el cotxe tranquil·lament.
Com ha arribat la situació ha complicar-se d'aquesta manera? Ha passat ja més d'un any i la seva vida ha fet un gir de 360º, potser si que li calia un canvi però no d'aquesta manera. O potser si?
Ningú havia entès la seva situació, la seva decisió, clar que ningú, tret d'ella, sabia la veritat. Condueix per la nacional tot seguint la costa, i no troba el moment de caure als seus braços de nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada