Pàgines

dijous, 6 de maig del 2010

Coneix Bon Pastor

Avui pensava amb la sort que tinc, d'estar tant a gust a la feina. Alguns diran, però si això es el que hauria de ser, pero malhauradament no es així. Se que tinc un treball precari i que ara per ara es sols una ajuda. No es el treball de la meva però ara per ara, entre les oposicons que em vull preparar de cara l'any que bé, entre la recuperació de la operació i la situació familiar..es el treball que em permet una dedicació menor i flexibilitat horaria.


A Bon pastor dons genial. Primer perquè el ritme es frenètic i com que jo ja sempre vaig accelerada doncs em va be. Segon perquè he après molt i perquè tinc unes grans companyes i tercer i sobretot perquè em sento útil.

Al començar al cole, em van advertir que el Barri era una mica xungo ( es veu que tot lo que surti de sarrià i gràcia / Horta es xungo..)i que buscaven una monitora com jo per aquest lloc.
El primer dia quan vaig fer la volta pel Barri em va sorpendre algunes coses però perquè anava amb el prejudici de l'entrevista. Un cop et treus la vena, l'estigma i l'etiqueta que tots busquem posar, vaig veure un barri amb molta il·lusió, un barri amb caràcter social, amb cohesió.

Cada cop em sorpren més el barri i la seva gent. la convivència dels uns amb els altres, exemplar la veritat. Ara han inagurat el metro. Tots ho estaven esperant, van fer una festa i estaven molt enfadats perquè el SR Montilla es va deixar caure a totes les estacions menys en aquella i perquè els van regalar uns globus que posava Visca Sant Andreu. A primera vista sembla una xorrada però si ho penses fredament...

Sr Montilla, Hereu and company: Fa anys que te el barri aixecat, aguantat il·lusionat, un barri obrer, un barri socialista. Un barri que es troba entra la demolició de les cases barates i un dels index d'atur més alts de barcelona. Un Barri lluitador. No ha visitat mai la festa major, no ha visitat mai les obres. I el dia de la festa, totes les estacions amb els seus globus ven marcats i a Bon pastor li donen els que van sobrar de la festa de Sant andreu? NO senyor aquesta gent volia globus amb el VISC(a) Bon pastor i se'ls mereixen, de veritat! Perquè Bon Pastor existeix i amb molta força.

Hem de començar a treure estigmes a obrir la ciutat de veritat, no tanta diagonal amunt diagonat avall...( que entenc que també es important ojo..)els nens que tinc a l'escola es senten del Barri, estan lluitant per una integració. Volen sentir-se també de la seva Barcelona. Volen pujar al metro i arribar a plaça catalunya per anar de compres amb els amics. Els nens que tinc es senten igual que els demés.. no els trenquem la il·lusió si us plau, que als que hi som dia a dia ens consta molt que s'il·lusionin amb el seu futur

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada