Pàgines

diumenge, 10 de juny del 2012

Frases, cites i comentaris sobre el meu embaràs.


Tots sabem que al carrer, hi ha gent més o menys educada, més o menys simpàtica o reservada.
Tots a la nostra vida hem estat sorpresos segurament per algun comentari afortunat o desafortunat d'algun/desconeguda.

Estar embarassada és una cosa més vella que el .... i moltisimes dones hi han passat per aquí, mares, avies, besàvies, tietes, i sembla ser que ser dona i haver estat embarassada dona com una sabidura popular que dona dret a opinar, aconsellar, criticar a tota dona embarassada que es trobi pel carrer.

Jo mai he sigut una noia reservada o tancada, sempre he sigut educada i he respòs a la gent del carrer amb tota l'educació que els meus pares m'han brindat. Que si he de donar conversa als pensionistes a la cua de fer anàl·lisis, doncs els dono conversa. Que si a la parada del bus hem de parlar del temps, hi parlo...

Però no se si es perquè estic més sensible per l'embaràs, o perquè ja estic cansadeta, que començo a tolerar malament alguns dels repetits comentaris de gent desconeguda del carrer.

Aquí algunes de les joies que em brinden cada dia al passejar pel carrer, o a la cua del super, o esperant el bus. Repeteixo, tots aquests són de gent desconeguda per mi.

1.

- Ui, ya estas apuntito no???
- No, me quedan dos meses y medio..
- Pero mujer que mal lo vas a pasar con todo el calor , va a ser horrible.


2.

- Cuando cumples?
- El 1 de setiembre...
- Pero que mal lo has contado mujer! passar el agosto a rebentar a quién se le ocurre??


3.

- Llevas una niña verdad?
- Si :)
- Se te nota en la cara, porqué os poneís muy feas las que llevaís niñas


4.

- Oh nena quina panxa més maca! Que portes?
- Una nena
- Ui, el teu home deu estar disgustat...


5.

- De quan estàs maca?
- De 6 mesos
- Doncs tens una panxa molt amunt encara, tindràs problemes per parir.


6.

- niña!! shhhh si tu...
- Si?
- NO cruces las piernas así que eso es muy malo para el bebé mujer!
- No mujer, si no pasa nada!
- Mi tia perdió a un niñó por cruzar las piernas!


Altra cosa que me trobat en algunes ocasions, és gent desconeguda que et toca la panxa així perquè si. L'altra dia estava asseguda en un banc prenent una orxata i s'acosta una dona al meu costat, i em toca la panxa i em diu, que llebas??
Em vaig aixecar, li vaig dir una niña i vaig marxar. Em vaig sorprendre perquè jo sempre he aguantat estoïcament i educadament a tothom. Però em vaig sentir molt incomode.

Moltes companyes i amigues embarassades, em diuen que això sols és el principi, que quan neixi és pitjor. Que llavors tothom et critica totes les decisions i actuacions que tinguis, que si fa teta perquè fa teta, que si l'abrigues perquè l'abrigues massa, que si l'agafes massa o poc a coll. NO se com toleraré les crítiques. De moment ja he començat a dir a la gent que estimo, i a la gent del meu voltant, que nosaltres serem els pares i que nosaltres farem els que ens sembli millor per l'Emma i que per tant som nosaltres els que prenem les decisions i rutines familiars.
Tinc sort que la meva família és molt correcte i molt prudent en aquest sentit. I que els meus pares ja m'han aconsellat que nosaltres hem de fer el que creïem sense pensar en el que diuen els demés.
Però si la gent del carrer segueix opinant i donant aquest tipus de consells invasors, potser acabaré un dia engegant a la merda algú.

6 comentaris:

 1. És per que et vagis entrenant. Tothom pensa que criaria millor els fills dels altres. Una dona embarassada desperta tendresa, així que no t'ho prenguis malament. Ah, el Pesoletti gran va néixer el 28 d'agost, i jo, el 2 de setembre. La meva mare va sobreviure a l'embaràs d'estiu, i jo, també. Gaudeix de la fresca sempre que puguis, i dorm, ara pots fer-ho!

  ResponElimina
 2. No saps la ilu que em fa que el pessoletti sigui de finals d!Agosti tu del 2!!! Jo crec que l'Emma voldra ser del 31...Però impossible saber-ho ara:)
  A mi em semblen uns mesos fantàstics!! I la calor ja l'anirem torejant...Ara dormir ja em costa molt!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Shht, no cridis el mal temps, que el 31 d'agost és Sant Ramon nonat, patró de les cessàries :-(

   Elimina
 3. Ostia!!!! Doncs res....que surti quan volgui i de la millor manera!!! Potser el 30? potser vol ser puntual com la DPP i ser del 1...o potser es vol fer esperar una mica més.. Si tot va be la Calor, el dia i les iaies i consells em son igual!!!!

  ResponElimina
 4. Vaig nèixer el 5 de setembre i no recordo haver sentit queixar-se a la meva mare per passar l'estiu embaraçada a la xafogosa Barcelona.
  D'altres coses si... però d'això, mai.

  http://www.youtube.com/watch?v=yclKlkTTAPY&feature=related

  Petons!

  ResponElimina
 5. Uooo un altre setembrero!!! Això es una senyal:)

  Jo de moment tampoc me queixat. És la gent del carrer que posa el crit al cel!!! Jo estic encantada de gestar a l Emma amb calor o sense..

  ResponElimina